Τεύχος 346 / 27 Οκτωβρίου 2016

      

      

ΜΕΘΕΟΡΤΟΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΤΥΡΟΣ ΝΕΣΤΟΡΟΣ - ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ & ΙΕΡΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ

                

                 

Με κάθε επισημότητα και με τη συμμετοχή χιλιάδων πιστών πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της ιεράς εικόνας του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου και των χαριτόβρυτων ιερών λειψάνων του καθώς επίσης και του Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, του Αγίου Νέστορος και άλλων Αγίων. Στην ιερά τελετή το παρόν έδωσαν οι κυρίες και κύριοι Βουλευτές Άννα Καραμανλή, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, οι τ. Βουλευτές Μαρία Σταυρινούδη και Αργύρης Ντινόπουλος οι κυρίες πολιτευτές Κατερίνα Καλάγκμπορ και Θεοτόκη Ντολαπτσή (Τιτή) η Δήμαρχος της πόλεως κα Μαρία Ανδρούτσου, ο πρ. Δήμαρχος κ. Παντελής Ειρηνάκης, Πρόεδροι των Πολιτικών Παρατάξεων, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος, η Δημοτική Αστυνομία, οι Παραδοσιακοί Σύλλογοι "Αρκάδων" και "Κρητών" και τα Δημοτικά Σχολεία 1ο και 2ο δια των οδών: Αγίου Δημητρίου - Θ. Κολοκοτρώνη - Στρ. Παπάγου - Γράμμου - Αγίου Δημητρίου.
Τιμές απέδωσαν Ένοπλο Άγημα του Στρατού Ξηράς ενώ παιάνισαν οι Φιλαρμονικές του Στρατού και του Δήμου.
Στον μεθέορτο Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θαυμακού και Ηγούμενος της ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη κ. Ιάκωβος και συμμετείχε πλειάδα κληρικών.
Στο τέλος της ιεράς λιτάνευσης το πλήθος των πιστών έψαλε το κοντάκιο "Τη Υπερμάχω", προς τιμή της Υπεραγίας Θεοτόκου και τον Εθνικό Ύμνο.

    

       Δείτε το φωτογραφικό υλικό

         

 

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΟΥ ΜΥΡΟΒΛΥΤΟΥ
26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

                

                 

Με ιεροπρέπεια και λαμπρότητα και τη συμμετοχή πλήθοuς κόσμου τόσο εντός του Ιερού Ναού όσο και στον ισόγειο χώρο, τελέστηκε σήμερα, 26 Οκτωβρίου επί τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου του και Πολιούχου του Δήμου μας, η Πανηγυρική Θεία Λατρεία στην οποία προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θαυμακού και Ηγούμενος της ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη κ. Ιάκωβος.
Έψαλαν πολυμελείς Βυζαντινοί χοροί υπό τη διεύθυνση των Ιεροψαλτών του Ιερού Ναού μας, του Πρωτοψάλτου κ. Συμεών Σβανά και του Λαμπαδάριου κ. Χαράλαμπου Χωραΐτη.
    

       Δείτε το φωτογραφικό υλικό

 

ΘΕΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΘΑΥΜΑΚΟΥ
κ. ΙΑΚΩΒΟΥ ΕΠΙ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ
ΑΓΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

      

                                   

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, 17343 ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 210 9712.456 - ΦΑΞ : 210 9715.125
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ : http://www.in-ad.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ : inad@otenet.gr

                                


Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το Ενημερωτικό, παρακαλούμε πατήστε εδώ
Εάν λαμβάνετε το Ενημερωτικό περισσότερες από μία φορά, παρακαλούμε πατήστε εδώ