Τεύχος 535/ 27 Δεκεμβρίου 2018

          

26122018 2

26122018 2

  

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΑΙΔΩΝ ΒΟΥΛΑΣ (ΠΙΚΠΑ)

           

26122018 2

 

Το φιλανθρωπικό έργο της ενορίας μας δεν περιορίζεται μόνο στο κέντρο ενοριακής αγάπης και τις πολύπλευρες δράσεις του εντός ενορίας, αλλά επεκτείνεται και σε φιλανθρωπικές εξορμήσεις σε ιδρύματα, νοσοκομεία και φυλακές. Ενόψει των Χριστουγέννων έγινε επίσκεψη και παράδοση στο κέντρο αποθεραπείας και αποκατάστασης παίδων Βούλας (ΠΙΚΠΑ) μεγάλης ποσότητας ειδών ρουχισμού τα οποία αγοράστηκαν από μεγάλες βιοτεχνίες ενδυμάτων με έξοδα του ενοριακού φιλόπτωχου ταμείου και παραδόθηκαν από τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου στην Γεν. Διευθύντρια κέντρου αποθεραπείας και αποκατάστασης παίδων Βούλας (ΠΙΚΠΑ) κ. Γερογιάννη και τον Υπεύθυνο τροφοδοσίας κύριο Σλάμκα, τη Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου.
Επίσης, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού παρέδωσε στον εφημέριο του καταστήματος κράτησης γυναικείων φυλακών Θήβας στην περιοχή ελαιώνα Βοιωτίας π. Γεώργιο Μπάμπο ενός σεβαστού οικονομικού ποσού για την αποφυλάκιση κρατουμένων.         

Δείτε το φωτογραφικό υλικό

 

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
ΕΝΟΡΙΑΚΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΥΝΑΞΕΩΝ 2018

           

26122018 2

 

Τον καλύτερο δρόμο, που οδηγεί στο σπήλαιο του νεογέννητου Χριστού μας έδειξαν τα παιδιά των ενοριακών μας κατηχητικών συνάξεων, με την υπέροχη εορταστική εκδήλωση, που πραγματοποίησαν με την ευθύνη των κατηχητών-τριών, στον κατάμεστο από ενορίτες μας ισόγειο Ναό, κατάλληλα διαμορφωμένο, την Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου ώρα 6:00 το απόγευμα.
Η εορτή περιελάμβανε όμορφα και επίκαιρα τραγούδια από την ευρωπαϊκή παιδική χορωδία, ποιήματα και θεατρικά δρώμενα.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την θερμή παράκληση του π. Ματθαίου προς τους γονείς , να συνεχίσουν το έργο της κατηχήσεως των παιδιών τους και μέσα στις οικογένειές τους, διδάσκοντας τα θέματα της ορθοδόξου πίστεώς, συμμετέχοντας στην μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας, έτσι ώστε οι ίδιοι να γίνουν πρότυπο συνειδητών πιστών και παράδειγμα μιμήσεως.
Ο επίλογος της εορτής έγινε με όλα τα παιδιά επί σκηνής, που τραγούδησαν τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και το επίκαιρο τραγούδι “Άγια Νύχτα”.
Ευχάριστη έκπληξη ήταν η δωροέκθεση με τα καταπληκτικά χριστουγεννιάτικα δώρα, που είχαν ετοιμάσει τα παιδιά με τη βοήθεια των κατηχητριών και την κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς, τα έσοδα των οποίων προορίζονται για την ενίσχυση του ενοριακού κατηχητικού έργου.

   

Δείτε το φωτογραφικό υλικό

 

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

            

26122018 2

 

Κατά το εκκλησιαστικό έτος 2018-2019 ο Ιερός Ναός μας διοργάνωσε Σεμινάριο Ορθοδόξου Πνευματικότητας και Οικογενειακής Αγωγής.
Η οικογένεια είναι η πρώτη κοινωνική ομάδα που με τη διαδοχική διεύρυνσή της δημιούργησε την κοινωνία. O σχηματισμός της οικογένειας οφείλεται στην προσπάθεια του ανθρώπου να καλύψει τις βιολογικές, πνευματικές και συναισθηματικές ανάγκες του. Η οικογένεια αποτελεί το πρώτο σχολείο της ζωής. Μέσα σ' αυτήν ο άνθρωπος:

  • αποκτά κοινωνικές αρετές (ειλικρίνεια, φιλοπατρία κ.ά.)

  • ικανοποιεί τις βιολογικές, πνευματικές και ψυχολογικές ανάγκες του

  • διδάσκεται ηθικές αξίες

  • διαμορφώνει και καλλιεργεί το χαρακτήρα του

  • αποκτά γνώσεις και λύνει τις απορίες του...

Διαβάστε περισσότερα και δείτε το φωτογραφικό υλικό

 

                                                             

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, 17343 ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 210 9712.456 - ΦΑΞ : 210 9715.125
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ : http://www.in-ad.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ : inad@otenet.gr

                                


Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το Ενημερωτικό, παρακαλούμε πατήστε εδώ
Εάν λαμβάνετε το Ενημερωτικό περισσότερες από μία φορά, παρακαλούμε πατήστε εδώ