Τεύχος 01  28 Μαρτίου 2012

Υποδοχή της Θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας της Iεροσολυμίτισσας (ακριβούς αντιγράφου) στον Iερό Nαό Aγίου Δημητρίου

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Μια ακόμη ανεκτίμητη ευλογία θα έχουν οι πιστοί του Δήμου μας να δεχθούν την Παρασκευή του Ακαθίστου Ύμνου, 30 Μαρτίου 2012. Την ημέρα αυτή το απόγευμα, ώρα 6:45, θα γίνει στα πρόπυλα του Ιερού Ναού Άγιου Δημητρίου, σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη, η υποδοχή ακριβούς αντιγράφου της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας Ιεροσολυμίτισσας, που φυλάσσεται στο Θεομητορικό μνήμα της Γεθσημανή, κατόπιν αδείας του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου Γ΄.
Την ιερή Εικόνα θα υποδεχθούν ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ, ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Δαμιανός, οι Ιερείς του Ιερού Ναού, η Δήμαρχος κ. Μαρία Ανδρούτσου και πλήθος πιστών.
Μετά την δέηση που θα τελεστεί στο σημείο υποδοχής, θα αρχίσει η ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, η οποία θα ψαλεί ενώπιον της ιεράς Εικόνας. Μετά την ακολουθία θα γίνει ο ασπασμός της από τους πιστούς.
Η ιερά Εικόνα θα παραμείνει «ες αεί» ως Πατριαρχική ευλογία στον Καθεδρικό Ναό της Πόλης του Αγίου Δημητρίου, Άγιο Δημήτριο, «προς αγιασμόν και πνευματικήν ενίσχυσιν» των πιστών.
Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού, με την ευκαιρία αυτή προγραμμάτισε το κάτωθι εορταστικό τριήμερο:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ
Βράδυ ὥρα 9.30: Ἱερά Ἀγρυπνία.

ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ
Πρωί ὥρα 6.45: Ὄρθρος - Θεία Λειτουργία.
Ἀπόγευμα ὥρα 6.00: Ἀναστάσιμος Ἑσπερινός.
Βράδυ ὥρα 6.45: Θά ὁμιλήσει ὁ Πανοσ. Ἀρχιμανδρίτης π. Ἀνανίας Κουστένης, μέ θέμα: «Ἡ Ὑπέρμαχος Στρατηγός». Ἡ ὁμιλία θα γίνει ἐντός τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Πρωί ὥρα 6.15: Ὄρθρος – Ἀρχιερατική Θεία Λειτουργία Μεγάλου Βασιλείου προεξάρχοντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος & Ἁλμυροῦ κ. Ἰγνατίου.
Πρωί ὥρα 10.30: Νεανικό Ἀρχονταρίκι, στόν ἰσόγειο Ἱερό Ναό, μέ προσκεκλημένο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος & Ἁλμυροῦ κ. Ἰγνάτιο.
Ἀπόγευμα ὥρα 6.30: Κατανυκτικός Ἑσπερινός.
Θά χοροστατήσει ὁ Θεοφιλέστατος Ἐπίσκοπος Θερμοπυλῶν κ. Ἰωάννης.
Θά ψάλει ὁ βυζαντινός χορός τοῦ ἐν Ἀθήναις Συλλόγου Μουσικοφίλων Κωνσταντινουπόλεως, ὑπό τήν διεύθυνση τοῦ τ. Ἄρχοντος Δομέστικου τῆς Μ.τ.Χ.Ε., Πρωτοψάλτου κ. Δημοσθένους Παϊκοπούλου.
Βράδυ ώρα 8.00: Νεανική ἐνοριακή σύναξη, με προσκεκλημένο τον Αἰδ. Πρωτοπρεσβύτερο π. Κωνσταντῖνο Στρατηγόπουλο. Ἡ συνάντηση θα γίνει ἐντός τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ.

περισσότερα...


Εκδήλωση του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου για την εθνική επέτειο του 1821 

Εορταστική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Μαρτίου στις 8:00 το βράδυ από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου για την εθνική επέτειο του 1821 στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου. Το παρόν έδωσαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Βρεττός Νικόλαος, κ. Τζαμπαζόγλου - Κοντοπόδη Αρετή, κ. Σεφερλής Κωνσταντίνος και οι πρώην Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Χάλαρη Αναστασία και ο κ. Καραχρήστος Σωτήριος.
Ομιλητής ήταν ο κ. Σταθακόπουλος Δημήτριος, Δικηγόρος παρ’ Αρείῳ Πάγῳ, Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας της ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου, με θέμα:
«Η επέτειος του 1821 ως σημείο αναφοράς του διαχρονικού ελληνισμού και η παραδειγματική χρησιμότητά του στο σήμερα».

περισσότερα...


 
Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το Ενημερωτικό, παρακαλούμε πατήστε εδώ
Εάν λαμβάνετε το Ενημερωτικό περισσότερες από μία φορά, παρακαλούμε πατήστε εδώ