Τεύχος 283/  29 Μαρτίου 2016

    

              

  

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ 1821

   

 

Με μία πολύ αξιόλογη και επιστημονικά-ιστορικά τεκμηριωμένη ομιλία με θέμα: "Η Γένεση της σύγχρονης Τουρκίας: έγκλημα χωρὶς τιμωρία” και ομιλητή τον Επίκουρο Καθηγητὴ Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Ιωαννίνων κ. Γεώργιο Παναγόπουλο, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 27 Μαρτίου και ώρα 8:00 το βράδυ στον ισόγειο χώρο του Ιερού Ναού η επίσημη εορταστική εκδήλωση για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου ολοκληρώνοντας έτσι το τριήμερο αφιέρωμα  στην μεγάλη διπλή εορτή του Ευαγγελισμού  της Θεοτόκου και της Εθνικής επετείου του 1821.
Στην εισήγηση του ο ομιλητής που μετά από μια εισαγωγή που προσδιόρισε το γενικό ιστορικο-πολιτικό πλαίσιο υπό εξέταση περιόδου, τέθηκαν υπό μορφή ανοικτών ερωτημάτων έξι θέματα που αφορούν την δράση των Νεοτούρκων και των άμεσων επιγόνων τους, των κεμαλικών.
Τα θέμα-ερωτήματα ήταν: α) Η τριπλή γενοκτονία: η συνωμοσία της σιωπής, β) το ζήτημα της εθνοτικής καταγωγής των Νεοτούρκων, γ) Νεότουρκοι, ελευθεροτεκτονισμός, μπεκτασίδες, δ) Νεότουρκοι, Εβραίοι και ντονμέ, ε) η περίπτωση Πάρβους και στ) η σχέση του κεμαλισμού με τους Νεότουρκους μα ιδιαίτερη έμφαση στα τρία πρωταρχικά αίτια δημιουργίας και άνδρωσης του κεμαλικού κινήματος.
Η εισήγηση έκλεισε με ένα σύντομο αναστοχαστικό σχόλιο επί του παρόντος και του μέλλοντος της σύγχρονης Τουρκίας λαμβανομένου υπ’ όψη ειδικά του προβλήματος των εθνοτικών πληθυσμών που περικλείει

   

Δείτε το φωτογραφικό υλικό και ακούστε την ομιλία του Καθηγητού
κ. Γεωργίου Παναγόπουλου
''Η Γένεση της Τουρκίας, Έγκλημα χωρίς τιμωρία''

  

  

ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ Β' ΝΗΣΤΕΙΩΝ
ΑΓΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΛΑΜΑ

      

 

Στιγμιότυπα από τον Κατανυκτικό Εσπερινό που πραγματοποιήθηκε στις 27 Μαρτίου Κυριακή Β' Νηστειών -Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά και ώρα 6:30 το απόγευμα, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θερμοπυλών κ. Ιωάννης και έψαλε πολυμελής βυζαντινός χορός «Ψαλτικής Διάκονοι» υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Ιωάννου Τσούνη.

Δείτε το φωτογραφικό υλικό

  

 

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΣΥΝΑΞΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ 1821

      

 

Mε μια γιορτή που έσφυζε από νεανική ζωντάνια, ενθουσιασμό και πατριωτισμό, τα παιδιά και οι νέοι των Κατηχητικών Συνάξεων της ενορίας μας, τίμησαν την Εθνική Επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον ισόγειο χώρο του Ιερού Ναού, ο οποίος είχε κατάλληλα διαμορφωθεί και κυριολεκτικά κατακλυστεί από κόσμο, το Σάββατο 26 Μαρτίου, ώρα 6:30 το απόγευμα.
Στην εορταστική εκδήλωση έλαβαν μέρος στις απαγγελίες ποιημάτων, στα θεατρικά δρώμενα και στην Ευρωπαϊκή ενοριακή χορωδία, περισσότερα από 95 παιδιά.

Δείτε το φωτογραφικό υλικό

  

      

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, 17343 ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 210 9712.456 - ΦΑΞ : 210 9715.125
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ : http://www.in-ad.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ : inad@otenet.gr

                                


Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το Ενημερωτικό, παρακαλούμε πατήστε εδώ
Εάν λαμβάνετε το Ενημερωτικό περισσότερες από μία φορά, παρακαλούμε πατήστε εδώ