Τεύχος 367 / 29 Δεκεμβρίου 2016

    

 

  

      2η ΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

                 

                 

Η 2η ημέρα του τριήμερου ενοριακού προσκυνήματος κύλησε μέσα στην ευλογία και τη χάρη  του Θεού.
Οι προσκυνητές επισκέφθηκαν τον Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Κυρίου, όπου  φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας,  την γυναικεία Ιερά Μονή Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης, που βρίσκεται  σε μικρή  απόσταση  από  τον Μητροπολιτικό Ναό, το Μητροπολιτικό Μέγαρο, όπου τους υποδέχθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος,  τον ιστορικό  Ναό των Αγίων Αποστόλων στο κέντρο της Καλαμάτας, την Ιερά  Μονή Παναγίας Βουλκάνου, όπου υπάρχει η θαυματουργή ομώνυμη εικόνα της Παναγίας.
Το πρόγραμμα  ολοκληρώθηκε με δύο ακόμα επισκέψεις: Στην Ιερά Μονή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, που είναι Μετόχι της Ιεράς Μονής Λαύρας Αγίου Όρους, στην Μικρομάνη Μεσσηνίας και στην Ιερά  Μονή Προφήτου Ηλιού, της οποίας κτήτορας είναι ο αείμνηστος Αρχιμανδρίτης π. Ιωήλ Γιαννακόπουλος.
Το απόγευμα οι προσκυνητές απόλαυσαν έναν ευχάριστο περίπατο στην υπέροχη πλατεία Αριστομένους, κεντρική πλατεία της Καλαμάτας για χαλάρωση.
Η 2η ημέρα ολοκληρώθηκε με ένα πλούσιο  δείπνο  στο ξενοδοχείο όπου διανυκτερεύουν οι προσκυνητές.

Περισσότερα...

  

     

1η ΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

                 

                 

Με σύμμαχο τον υπέροχο  καιρό και συνταξιδιώτες την αγάπη, τον αλληλοσεβασμό και την χαρά που πηγάζει  από  την θεία  ενανθρώπιση, τα μέλη του τριήμερο ενοριακού προσκυνήματος βίωσαν  την εν Χριστώ κοινωνία από  την πρώτη  ημέρα του, 27 Δεκεμβρίου.
Πρώτη  στάση  ήταν στην πόλη  του Ναυπλίου. Οι προσκυνητές είχαν την ευκαιρία  να επισκεφθούν τον ιστορικό  Ναό  του Αγίου  Σπυρίδωνος, έξω  από  την είσοδο  του οποίου  έγινε  η δολοφονία του πρώτου  κυβερνήτη της χώρας μας Ιωάννη Καποδίστρια, το πρωί  της Κυριακής 27 Σεπτεμβρίου 1821 από  τους Γεώργιο και Κωνσταντίνο Μαυρομιχάλη.
Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Νεκτάριο στο Μητροπολιτικό Μέγαρο. Ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε πατρικές εόρτιες ευχές, προσέφερε αναμνηστικά δώρα και το σπουδαιότερο έδωσε την ευκαιρία στους προσκυνητές να ασπασθούν το χαριτόβρυτο ιερό  λείψανο του Αγίου  Λουκά του ιατρού, Αρχιεπισκόπου  Συμφερουπόλεως Κριμαίας.
Η δεύτερη  στάση  ήταν στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος Λουκούς,(Άστρος Κυνουρίας) όπου οι προσκυνητές προσκύνησαν το Τίμιο ξύλο του Ζωοποιού Σταυρού.
Το τρίτο και τελευταίο προσκύνημα της πρώτης  ημέρας ήταν στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Βαρσών (Όρος Κτενιάς υψόμετρο 1020μ).  Εδώ οι προσκυνητές ασπάστηκαν την λάρνακα με τα ιερά λείψανα  του νεομάρτυρος Αγίου Δημητρίου, πολιούχου της Τριπόλεως.
Το βράδυ οι προσκυνητές έφτασαν στην πόλη της Καλαμάτας όπου και θα διανυκτερεύσουν για δύο ημέρες στο πολυτελές Ξενοδοχείο  Μessinian bay.

    

Περισσότερα...

     

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, 17343 ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 210 9712.456 - ΦΑΞ : 210 9715.125
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ : http://www.in-ad.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ : inad@otenet.gr

                                


Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το Ενημερωτικό, παρακαλούμε πατήστε εδώ
Εάν λαμβάνετε το Ενημερωτικό περισσότερες από μία φορά, παρακαλούμε πατήστε εδώ