Τεύχος 136 / 30 Απριλίου 2014

 

  

ΚΛΗΡΩΣΗ ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΥ ΑΓΟΡΑΣ

            

                      

Στις 4 Μαΐου 2014,Κυριακή των Μυροφόρων,  μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς περιόδου 2013 - 2014. 
Σ' αυτήν θα κληρωθούν δύο λαχνοί, που θα αντιστοιχούν σε δύο πρόσωπα, που θα λάβουν δωρεάν μέρος σε 4ήμερο προσκύνημα στους Αγίους Τόπους που θα γίνει το έτος 2015.

  


       

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ

            

                      

Το Σάββατο 31 Μαΐου 2014 ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου θα πραγματοποιήσει μονοήμερο προσκύνημα στο νησί της Μεγαλόχαρης στη Τήνο.
Η αναχώρηση θα γίνει στις 5:00 το πρωί από τον Ιερό Ναό με προορισμό το λιμάνι της Ραφήνας.
Η επιστροφή θα γίνει στις 8:00 το απόγευμα στον Ιερό Ναό.  
Πληροφορίες στο γραφείο του Ναού μας και στο τηλ. 210-9713325.

  


   

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΗ
ΤΩΝ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ

            

                      

Ο Ιερός Ναός μας διοργανώνει 6ήμερη προσκυνηματική εκδρομή στους Αγίους Τόπους 21 - 26 Ιουλίου 2014.
Πληροφορίες στο γραφείο του Ναού στα τηλέφωνα
210 9712456 & 210 9713325
.

Πρόγραμμα 6ήμερης Προσκυνηματικής Εκδρομής
στους Αγίους Τόπους 21 - 26 Ιουλίου 2014

   

Επειδή το ξενοδοχείο Gloria, στο οποίο θα διαμένουμε, βρίσκεται μέσα στην Παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων και απέχει 3 λεπτά μόνο από τον Πάνσεπτο Ναό της Αναστάσεως, οι προσκυνητές έχουν τη μοναδική ευκαιρία να επισκέπτονται τον Πανάγιο Τάφο και τον Φρικτό Γολγοθά καθημερινώς από τις 7:00 το πρωί μέχρι 9:00 το βράδυ. 
 

1η ΜΕΡΑ Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Συγκέντρωση στις 07:30 στον Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου (στα νεκροταφεία) και μεταφορά με πούλμαν στο αεροδρόμιο. Έλεγχος εισιτηρίων και αποσκευών, διαβατηρίων και επιβίβαση στο αεροσκάφος. Πτήση με EL AL στις 10:25 για Τελ Αβίβ. Έλεγχος διαβατηρίων, επιβίβαση στο πούλμαν. Θα μεταφερθούμε στη Μονή Αγίου Γεωργίου στη Λύδδα, όπου βρίσκεται και ο τάφος του Αγίου και στη Σαμάρεια για να προσκυνήσουμε στο Φρέαρ του Ιακώβ το σκήνωμα του Αγίου Νεομάρτυρα Φιλουμένου.   Άφιξη στα Ιεροσόλυμα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Προσκύνημα και ξενάγηση στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως (Πανάγιος Τάφος, Φρικτός Γολγοθάς, κ.α.).. Δείπνο και διανυκτέρευση.

  

 2η ΜΕΡΑ Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

 Νωρίς, μετά το πρωινό, αναχώρηση για την περιοχή της Γαλιλαίας στα βόρεια του Ισραήλ. Θα προσκυνήσουμε στη Ναζαρέτ, την πόλη του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην Κανά, όπου ο Κύριος έκανε το πρώτο Του θαύμα, στο όρος Θαβώρ, όπου έγινε η Μεταμόρφωσή Του και στις Ιερές Μονές Αγίων Αποστόλων Τιβεριάδας και Αγίων Αποστόλων Καπερναούμ. Το μεσημέρι θα κάνουμε βαρκάδα στη λίμνη Γεννησαρέτ. Αργά το βράδυ επιστροφή στο ξενοδοχείο και δείπνο.

 

3η ΜΕΡΑ Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

 Νωρίς το πρωί, μετά το πρωινό, θα επισκεφθούμε τη γυναικεία μονή της Βηθανίας και το μοναστήρι του Αγ. Γεωργίου του Χοτζεβίτου. Μεταφορά στην περιοχή της Ιεριχούς και προσκύνημα στις μονές Σαρανταρίου Όρους, Προφήτου Ελισσαίου και Αγ. Γερασίμου Ιορδανίτου. Θα ακολουθήσει ο Αγιασμός των Υδάτων στον Ιορδάνη ποταμό, στο σημείο της Βαπτίσεως του Κυρίου. Επιστρέφοντας στα Ιεροσόλυμα θα σταματήσουμε στο Όρους των Ελαιών για να γνωρίσουμε τα εκεί προσκυνήματα: Μικρά Γαλιλαία, Ανάληψη, Βηθφαγή (Βαϊοφόρος). Στάση στη Γεθσημανή και προσκύνημα στον Τάφο της Παναγίας μας και σε άλλα σημεία της περιοχής. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η ΜΕΡΑ Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

  Έγερση νωρίς και μεταφορά στη Βηθλεέμ για τη Θ. Λειτουργία στο Σπήλαιο της Γεννήσεως. Αναχώρηση για τη Χεβρώνα (Δρυ του Μαμβρή). Στη συνέχεια επίσκεψη στο μοναστήρι που βρίσκεται χωριό των Ποιμένων και στην Ιερά Μονή Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου. Ακολούθως επίσκεψη στην περίφημη Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου. Θα επισκεφθούμε τη Μονή Αγίου Γεωργίου Μπετζάλα. Κατά την επιστροφή στα Ιεροσόλυμα επίσκεψη στις μονές Αγ. Συμεών, Τιμίου Σταυρού και Τιμίου Προδρόμου στην Ορεινή. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

 

 5η ΜΕΡΑ Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

 Μετά το πρωινό περίπατος στο Λόφο της Αγίας Σιών και στην περιοχή όπου υπάρχει το Τείχος των Δακρύων. Θα κατηφορίσουμε προς το Πραιτώριο με ενδιάμεσες στάσεις διασχίζοντας την Οδό του Μαρτυρίου. Θα ακολουθήσουν διάφορες στάσεις σε μικρότερα μοναστήρια της Παλαιάς πόλης των Ιεροσολύμων. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

 

6η ΜΕΡΑ Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Πρωινό στο ξενοδοχείο και το υπόλοιπο της ημέρας είναι ελεύθερο για περίπατο στην πόλη ή μία σύντομη βόλτα με τα πόδια στις όμορφες γειτονιές της Νέας Πόλης της Ιερουσαλήμ. Στις 17:30 θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο. Έλεγχος αποσκευών, εισιτηρίων και διαβατηρίων και στις 20:45 πτήση με EL AL για Αθήνα. Άφιξη γύρω στις 23:00 και μεταφορά με πούλμαν στον Άγιο Δημήτριο.

 
Τιμή: 810€.

Περισσότερες πληροφορίες ...

   


                   

                     


                                 

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, 17343 ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 210 9712.456 - ΦΑΞ : 210 9715.125
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ : http://www.in-ad.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ : inad@otenet.gr

                              


Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το Ενημερωτικό, παρακαλούμε πατήστε εδώ
Εάν λαμβάνετε το Ενημερωτικό περισσότερες από μία φορά, παρακαλούμε πατήστε εδώ