Τεύχος 440/ 30 Οκτωβρίου 2017

    

    

    

''ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2017'' 22η ΗΜΕΡΑ

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΗΜΕΡΩΝ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ "ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2017"

        

    

Με ομιλητή τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Χαράλαμπο Παπαδόπουλο (π. Λίβυο), εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίας Ειρήνης Πύργου Μονοφατσίου Ηρακλείου Κρήτης, ολοκληρώθηκαν οι ενοριακές, εορταστικές εκδηλώσεις με την επωνυμία «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2017», χρονικής διάρκειας 22 ημερών (από 8 Οκτωβρίου έως 29 Οκτωβρίου), που πραγματοποιήθηκαν στον Ιερό Ναό μας.
Θέμα της ομιλίας του ήταν: "Το ταξίδι της ψυχής είναι η προσευχή".

Ο ομιλητής στο πρόλογο της ομιλίας του είπε: “Ο Χριστός έγινε παράδειγμα προσευχής. Οι άγιοι Πατέρες λένε, ότι το ζητούμενο είναι, ο άνθρωπος όχι απλώς να κάνει προσευχή, αλλά να γίνει ο ίδιος προσευχή. Όταν η προσευχή εγκατασταθεί στο βαθύ εαυτό του ανθρώπου, τότε ο πιστός θα βρίσκεται σε μια αέναη κατάσταση δοξολογίας του Τριαδικού Θεού”.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη διδασκαλία περί προσευχής του Ρώσου Αγίου Θεοφάνους του Εγκλείστου, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Το κυριότερο πράγμα στην προσευχή είναι να στεκόμαστε μπροστά στο Θεό, με το μυαλό συγκεντρωμένο στην καρδιά και να συνεχίζουμε να στεκόμαστε διαρκώς μπροστά Του, μέρα και νύχτα μέχρι το τέλος της ζωής μας.
Η προσευχή, κατά τον Άγιο Θεφάνη, δεν γίνεται μόνο με λόγο αλλά και με σιωπή. Είναι η προσευχή που γίνεται τρόπος ζωής και συμπεριφοράς του πιστού, απέναντι στο Θεό και την εικόνα του Θεού, που είναι ο συνάνθρωπος. Η συνέπεια στις εντολές του Θεού, η διαρκής μνήμη του Θεού και η μυστηριακή ζωή του πιστού, τον μεταμορφώνουν σε ένα αδιαλείπτως προσευχόμενο πρόσωπο”...

  

Διαβάστε περισσότερα και δείτε το φωτογραφικό υλικό

     

  

   

''ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2017'' 22η ΜΕΡΑ

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ & ΑΓΙΟΥ ΒΛΑΣΙΟΥ Κ. ΙΕΡΟΘΕΟ

        

    

Αναστάσιμος Όρθρος και Θεία Λειτουργία τελέστηκε την Κυριακή, 29 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 7.00 το πρωί με την παρουσία πλήθους πιστών, στην οποία ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπακτου & Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος ο οποίος κύρηξε και το Θείο λόγο.
Στην συνέχεια ακολούθησε πρωινό Ενοριακό Αρχονταρίκι στον ισόγειο χώρο, κάτωθεν του Ιερού Ναού, όπου ο Σεβασμιώτατος απάντησε στα ερωτήματα των ακροατών.

  

Δείτε το φωτογραφικό υλικό

 

Παρακολουθείστε το βίντεο με το Θείο Κήρυγμα του
Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπακτου & Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου

  

Παρακολουθείστε το βίντεο από το Ενοριακό Αρχονταρίκι με τον
Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ναυπακτου & Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο

         

  

  

''ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2017'' 21η ΜΕΡΑ

ΟΜΙΛΙΑ ΑΙΔΕΣΙΜΟΛΟΓΙΩΤΑΤΟΥ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ
π. ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

        

    

Παρά τη δυνατή βροχή, εκατοντάδες πιστοί προσήλθαν στον Ιερό Ναό μας, για να παρακολουθήσουν την ομιλία του Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου π. Στεφάνου Αναγνωστόπουλου με θέμα: “Γνώρισόν μοι, Κύριε, οδόν εν ή πορεύσομαι...", σύμφωνα με το πρόγραμμα των ενοριακών εορταστικών εκδηλώσεων “ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2017”.
Ο π. Στέφανος αρχικά ανέλυσε θεολογικά το ψαλμικό στίχο “Γνώρισόν μοι, Κύριε, οδόν εν ή πορεύσομαι..." και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο κεφαλαιώδες θέμα της πνευματικής ζωής, που είναι η νοερά προσευχή. Αντλώντας πολλά στοιχεία από τη Φιλοκαλία-Νηπτικούς Πατέρες, εξήγησε με απλά λόγια και με την πλούσια εμπειρία του, το πώς ο πιστός με ταπείνωση και επίγνωση της αμαρτωλότητάς του, μπορεί ακατάπαυστα να επικαλείται μέσα στην καρδιά του το έλεος του Θεού, δια της νοεράς προσευχής.
Ο ομιλητής στο επίλογο του, προέτρεψε τους πιστούς να καλλιεργήσουν την αληθινή μετάνοια, που έχει ως αφετηρία της την αυτογνωσία, ως συνέχεια την ειλικρινή εξομολόγηση και ως αποτέλεσμα την παρουσία του Χριστού μέσα στην κεκαθαρμένη από τα δάκρυα καρδιά του ανθρώπου.

  

Δείτε το φωτογραφικό υλικό

         

Παρακολουθείστε το βίντεο με την ομιλία του
Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου π. Στεφάνου Αναγνωστόπουλου

    

  

''ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2017'' 21η ΜΕΡΑ

ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙ ΤΗ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΩ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

        

    

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε το Σάββατο, 28 Οκτωβρίου και ώρα 10:30 το πρωί η Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο, παρουσία της Δημάρχου, των Αρχηγών των Δημοτικών παρατάξεων, Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, της Αστυνομίας, των Σχολείων του Δήμου μας και πλήθους πιστών.  

Δείτε το φωτογραφικό υλικό

         

  

''ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2017'' 20η ΜΕΡΑ

ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟ
ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΚΕΠΗΣ

        

    

Στιγμιότυπα από τον Πανηγυρικό Εσπερινό που πραγματοποιήθηκε στο Παρεκκλήσιο της Αγίας Σκέπης μετ' αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος την Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου στις 6:30 το απόγευμα.

  

Δείτε το φωτογραφικό υλικό

         

   

''ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2017'' 19η ΜΕΡΑ

ΜΕΘΕΟΡΤΟΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ
ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΤΥΡΟΣ ΝΕΣΤΟΡΟΣ - ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ & ΙΕΡΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ

 

Παρακολουθείστε το βίντεο με την Λιτάνευση της
Ιεράς Εικόνος του Αγίου Δημητρίων και Ιερών Λειψάνων

 

       

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, 17343 ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 210 9712.456 - ΦΑΞ : 210 9715.125
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ : http://www.in-ad.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ : inad@otenet.gr

                                


Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το Ενημερωτικό, παρακαλούμε πατήστε εδώ
Εάν λαμβάνετε το Ενημερωτικό περισσότερες από μία φορά, παρακαλούμε πατήστε εδώ