Τεύχος 117  31 Ιανουαρίου 2014

     

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΩΝ
ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

          

               

Εορταστική εκδήλωση προς τιμήν των εκπαιδευτικών των Σχολείων του Δήμου μας πραγματοποίησε ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου, με την ευκαιρία της εορτής των Τριών Ιεραρχών, την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου στις 7.00 μ.μ. στην αίθουσα επισήμων εκδηλώσεων του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν από την Δημοτική Αρχή η Δήμαρχος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Εκπαιδευτικοί των Σχολείων του Δήμου μας και πλήθος κόσμου.
Ομιλητής της βραδιάς ήταν ο Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Αδαμάντιος Αυγουστίδης, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών - Ψυχίατρος με θέμα: «Η εορτή των τριών Ιεραρχών και η νεοελληνική αυτοσυνειδησία».
Συγκεκριμένα ο ομιλητής επικεντρώθηκε σε τρία σημεία: Στο πότε και γιατί θεσπίστηκε ο κοινός εορτασμός των τριών Ιεραρχών, τα χαρακτηριστικά της εποχής κατά την οποία έδρασαν οι τρεις Ιεράρχες σε σχέση με τη σημερινή πραγματικότητα και τέλος στο γιατί καθιερώθηκε η εορτή των τριών Ιεραρχών ως εορτή της Παιδείας.
Στη συνέχεια το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού βράβευσε τους μαθητές των έξι ημερησίων Γυμνασίων και του Εσπερινού του Δήμου μας, οι οποίοι αρίστευσαν το περασμένο σχολικό έτος. Συνολικά βραβεύτηκαν δέκα μαθήτριες, παίρνοντας ένα αξιόλογο χρηματικό ποσό, κατατεθειμένο στο όνομά τους σε τραπεζικό λογαριασμό.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παράθεση δεξίωσης προς τιμήν των προσκεκλημένων στον ισόγειο χώρο του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου.

 

Δείτε το φωτογραφικό υλικό

 


                               

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ π. ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΙΔΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ 30-01-2014 (ηχητικό αρχείο)

        


                               

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, 17343 ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 210 9712.456 - ΦΑΞ : 210 9715.125
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ : http://www.in-ad.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ : pmattheos@yahoo.gr

                              


Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το Ενημερωτικό, παρακαλούμε πατήστε εδώ
Εάν λαμβάνετε το Ενημερωτικό περισσότερες από μία φορά, παρακαλούμε πατήστε εδώ