Τεύχος 301 / 31 Μαΐου 2016

      

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ

          

   

Με την ευκαιρία της επετείου της Αλώσεως της Κωνσταντινουπόλεως η ενορία μας πραγματοποίησε την Κυριακή 29 Μαΐου 2016 εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στον τελευταίο Αυτοκράτορα της Ρωμανίας Κωνσταντίνο ΙΑ’ τον Παλαιολόγο και τους γενναίους υπερασπιστές της Βασιλεύουσας που έπεσαν μαχόμενοι.
Συγκεκριμένα:
•Tο πρωί προ του τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των πεσόντων.
•Το απόγευμα στις 7:00 στον ισόγειο χώρο του Ναού πραγματοποιήθηκε μεγάλη εκδήλωση που περιελάμβανε τραγούδια της Άλωσης που απέδωσε η ευρωπαϊκή χορωδία της ενορίας, κινηματογραφικό αφιέρωμα στην πτώση της Κωνσταντινουπόλεως και ομιλία με θέμα: «Γιατί πρέπει σήμερα να θυμόμαστε την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως» με ομιλητή τον Πολιτικό Επιστήμονα και Αρχισυντάκτη του περιοδικού “Εκκλησία” κ. Κωνσταντίνο Χολέβα.
•Κατά κοινή ομολογία το πυκνό ακροατήριο αισθάνθηκε ρίγη συγκινήσεως από την ιστορική αναδρομή αλλά και ευθύνη όσον αφορά το μέλλον του Ελληνισμού και το ρόλο του μέσα στην παγκόσμια κοινότητα.

Δείτε το φωτογραφικό υλικό

 

  

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΜΑΪΟΥ 2016

          

   

143 φιάλες αίματος συγκεντρώθηκαν κατά το τριήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας που πραγματοποίησε ο Ιερός Ναός μας την Κυριακή 15, Σάββατο 28 και Κυριακή 29 Μαΐου από 9 έως 1 το μεσημέρι στον ισόγειο χώρο.
Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να κάνουμε στο γεγονός της προσέλευσης και προσφοράς αίματος μεγάλου αριθμού νέων σε ηλικία ανθρώπων, αλλά και εθελοντών αιμοδοτών που για πρώτη φορά συμμετείχαν σε αιμοληψία.
Το έτος που διανύουμε η ενοριακή ομάδα εθελοντικής αιμοδοσίας συμπληρώνει 41 χρόνια συνεχούς δραστηριότητας τα δε μέλη της ξεπερνούν τα 400, τα οποίοι δύο φορές τον χρόνο (Μάϊο και Νοέμβριο) καλούνται να προσφέρουν αίμα.

Δείτε το φωτογραφικό υλικό

 

   

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΗ ΤΩΝ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ

   

      

Πρόγραμμα 6ήμερης Προσκυνηματικής Εκδρομής στους
Αγίους Τόπους 25 - 30 Ιουλίου 2016 (λατρευτικές ακολουθίες στα προσκυνήματα)

      

«Κρατάτε στα χέρια σας ένα ιδιαίτερο και πρωτότυπο πρόγραμμα. Είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται κάτι ανάλογο και απευθύνεται κυρίως σε όσους έχουν επισκεφθεί και στο παρελθόν την Αγία Γη των Ιεροσολύμων, χωρίς φυσικά να αποκλείονται και όσοι δεν έχουν πάει ποτέ ».....

      

Δείτε το πρόγραμμα αναλυτικά

  

      

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, 17343 ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 210 9712.456 - ΦΑΞ : 210 9715.125
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ : http://www.in-ad.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ : inad@otenet.gr

                                


Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το Ενημερωτικό, παρακαλούμε πατήστε εδώ
Εάν λαμβάνετε το Ενημερωτικό περισσότερες από μία φορά, παρακαλούμε πατήστε εδώ