Τεύχος 422 / 31 Ιουλίου 2017

    

5η ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΟΣ
ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

                         

 

Συνεπείς στο πρόγραμμα επισκέψεων στα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων, σήμερα 29 Ιουλίου, οι προσκυνητές του εξαήμερου ενοριακού προσκυνήματος επισκέφθηκαν:
1.Την Ι. Μονή Μάρθας και Μαρίας, αδελφών του Λαζάρου, στην Βιθυνία.
2.Την Ι. Μονή Οσίων Γεωργίου και Ιωάννου των Χοζεβιτών, στην έρημο της Ιουδαίας. Στην Μονή αυτή βρίσκεται το άφθαρτο λείψανο του νεοφανούς Οσίου Ιωάννου του Ρουμάνου, του οποίου έψαλαν την ιερά Παράκληση. Στη συνέχεια, οι προσκυνητές συζήτησαν με τον Γέροντα της Μονής, Ιερομόναχο π. Κωνσταντίνο, θέματα ορθόδοξης πνευματικότητος. Τέλος, ο Γέροντας ξενάγησε τους προσκυνητές στο Παρεκκλήσιο των εν ασκήσει διαλαμψάντων Οσίων Πατέρων της Μονής, όπου φυλάσσονται τα ιερά λείψανά τους.
3.Την Ι. Μονή Αγίου Θεοδοσίου. Στο καθολικό της Μονής τελέστηκε το μυστήριο του ιερού Ευχελαίου. Προ της αναχωρήσεως, ο πολιός ηγούμενος της Μονής, Ιερομόναχος π. Ιερόθεος, μίλησε στους προσκυνητές με συγκινητικό τρόπο για τις περιπέτειες που καθημερινά αντιμετωπίζει από τους ντόπιους πληθυσμούς (μουσουλμάνος) και την ανάγκη που υπάρχει, να επισκέπτονται τα ιερά προσκυνήματα της αγίας γης, όσο το δυνατόν περισσότεροι προσκυνητές για ηθική ενίσχυση των πατέρων-φυλάκων τους.
4.Την παλαίφατη ιστορική Ι. Μονή του Αγίου Σάββα. Και στη Μονή αυτή ο Γέροντας Ιερομόναχος π. Ευδόκιμος  απηύθυνε πνευματικούς λόγους στους άνδρες προσκυνητές (η Μονή είναι άβατη για γυναίκες), ο δε π. Εφραίμ, αδελφός της Μονής, μίλησε στις γυναίκες στο εξωτερικό περίβολό της.
5.Την βασιλική της Γεννήσεως του Χριστού, στην Βηθλεέμ.
Το βράδυ οι προσκυνητές συμμετείχαν στην αναστάσιμη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε στον Πανάγιο Τάφο.
      

Δείτε το φωτογραφικό υλικό
                                 

  

4η ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΟΣ
ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

                         

 

Τα προσκυνήματα της περιοχής της Γαλιλαίας, στο βόρειο Ισραήλ, επισκέφθηκαν οι προσκυνητές του εξαήμερου ενοριακού προσκυνήματός μας στους Αγίους Τόπους, σήμερα, 4η ημέρα. Συγκεκριμένα επισκέφθηκαν:
1.Το Όρος Θαβώρ, που έγινε η μεταμόρφωση του Κυρίου. Εκεί εψάλη ο Ικετήριος Κανόνας στην Αγία Τριάδα.
2.Την λίμνη της Τιβεριάδας και την Ι. Μονή των Αγίων Αποστόλων. Είναι το μέρος στο οποίο ο Κύριος έκανε την τρίτη εμφάνισή Του στους μαθητές Του, μετά την Ανάστασή Του.
3.Την Ι. Μονή των Αγίων Αποστόλων, στην Καπερναούμ. Εκεί έγινε και Αρτοκλασία.
4.Την Ι. Μονή του Αγίου Γεωργίου στην Κανά, όπου ο Χριστός έκανε το πρώτο θαύμα Του στον γάμο του Αγίου Σίμωνος του Κανανίτη, μετέπειτα μαθητού Του, μετατρέποντας το νερό σε κρασί.
5.Το ιερό προσκύνημα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον ομώνυμο Ναό της Ναζαρέτ, όπου έγινε η συνάντηση και ο διάλογος μεταξύ Παναγίας και Αρχιστρατήγου Γαβριήλ. Στο σημείο του Ναού που βρίσκεται η Πηγή, διαβάστηκαν οι Χαιρετισμοί της Υπεραγίας Θεοτόκου.
6.Στην ίδια πόλη, επισκέφθηκαν οι προσκυνητές στο Επισκοπείο, τον Σεβ. Μητροπολίτη Ναζαρέτ κ. Κυριακό. Ο Σεβασμιώτατος αφού εξέφρασε την χαρά του, απηύθυνε στους επισκέπτες πολύτιμες πνευματικές συμβουλές, αφηγήθηκε ως αυτόπτης μάρτυρας τα γεγονότα που σχετίζονται με την επιστροφή του ιερού λειψάνου του Αγίου Σάββα του ηγιασμένου στν ομώνυμη Λαύρα της ερήμου της Ιουδαίας από την Βενετία το 1965 (συμμετείχε στην ορθόδοξη αντιπροσωπεία ως διάκονος)  και στο τέλος τους προσέφερε γλυκίσματα και αναψυκτικά.
Το βράδυ, μετά το δείπνο, ο ξεναγός κ. Λυκούργος Μαρκουδης σε αίθουσα του Ξενοδοχείου, παρουσίασε την ιστορία και μορφολογία του Παναγίου Τάφου και των πρόσφατων εργασιών αποκατάστασης του ιερού Κουβουκλίου.

Δείτε το φωτογραφικό υλικό

                                 

  

       

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, 17343 ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 210 9712.456 - ΦΑΞ : 210 9715.125
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ : http://www.in-ad.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ : inad@otenet.gr

                                


Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το Ενημερωτικό, παρακαλούμε πατήστε εδώ
Εάν λαμβάνετε το Ενημερωτικό περισσότερες από μία φορά, παρακαλούμε πατήστε εδώ