Τεύχος 319 / 31 Αυγούστου 2016

      

ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΗΣ 3ης ΗΜΕΡΑΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΚΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

            

          

Το τελευταίο κατασκηνωτικό απόγευμα άρχισε με παγωτά για τους κατασκηνωτές. Έτσι ξεκίνησε και η ελεύθερη ώρα, με πολύ παιχνίδι στους πάρα πολλούς χώρους αθλοπαιδιών που διαθέτει η κατασκήνωση. Οι γονείς συνδύασαν αθλητικές επιδόσεις με κέφι και στο τέλος με έναν τονωτικό καφέ.
Οι αθλοπαιδιές σταμάτησαν στις 7.30 το βράδυ, για να γίνει η βραδινή κατασκηνωτική σύναξη με προσκεκλημένο τον Πρωτ. π. Σπυρίδωνα Βασιλάκο, εφημέριο του προσκυνηματικού Ιερού Ναού Ευαγγελιστού Λουκά Θηβών. Θέμα του π. Σπυρίδωνα ήταν, "μεγάλες αλήθειες μέσα από τα λαϊκά παραμύθια". Συγκεκριμένα ο ομιλητής αναφέρθηκε  στη σημειολογία των παραμυθιών ερμηνεύοντας τις υποθέσεις τους με βάση την ορθόδοξη παράδοση.
Το πόσο ικανοποίησε ο ομιλητής το σύνολο των κατασκηνωτών το απέδειξε η επιμονή του ακροατηρίου να συνεχιστεί η ομιλία πολύ περισσότερο χρόνο από αυτόν που είχε προβλεφθεί στο πρόγραμμα, καθώς επίσης και οι πολλές ερωτήσεις που υποβλήθηκαν.
Το πλούσιο δείπνο έδωσε την απαραίτητη ενέργεια στα παιδιά, ώστε μετά το Απόδειπνο με Χαιρετισμούς να κλείσει η ημέρα με ένα ακόμα βραδινό μπάνιο στην πισίνα της κατασκήνωσης και για έναν νυκτερινό ποδοσφαιρικό αγώνα  υπό το φως των δεκάδων προβολέων, που είχαν μετατρέψει τη νύχτα σε μέρα.
Η ημέρα της αναχώρησης, Τετάρτη 31 Αυγούστου, άρχισε με Όρθρο και Θεία Λειτουργία, ως έκφραση ευχαριστίας στον Τριαδικό Θεό για τις ευλογημένες ημέρες που ζήσαμε στη κατασκήνωση. Μετά  το πρωινό έγινε γενική καθαριότητα των θαλάμων και των χώρων της κατασκήνωσης και η επιβίβαση στα πούλμαν για την επιστροφή στην Ενορία.
Ευγνωμοσύνη οφείλουμε στον πνευματικό μας πατέρα, Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τους άξιους συνεργάτες του, για την απύθμενη αγάπη και το ανύστακτο ενδιαφέρον του για τα παιδιά, καρπός του οποίου είναι η νεοαποκτηθείσα κατασκήνωση της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον Αυλώνα Αττικής.
Επιθυμία και ευχή όλων είναι το καλοκαίρι του 2017 η Ενορία μας να έχει πολλές  κατασκηνωτικές ημέρες με ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή παιδιών και νέων ζευγαριών.

Περισσότερα

           

 

Η 2η & η 3η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ ΜΑΣ

            

          

Το απογευματινό πρόγραμμα άρχισε μετά την μεσημεριανή ανάπαυση με την προσφορά φρούτων στους κατασκηνωτές και ακολούθησε ελεύθερη ώρα. Στις 7.00 το βράδυ πραγματοποιήθηκε μια υπέροχη ομιλία από τον προσκεκλημένο μας κ. Κ. Χολέβα, συγγραφέα και πολιτικό επιστήμονα, με θέμα: "Η επικαιρότητα του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού".
Ο ομιλητής με ιστορικά επιχειρήματα αναφέρθηκε στο πλούσιο ιεραποστολικό και εθνικό έργο του Αγίου, συνδέοντας την αξιοθαύμαστη προσφορά του με τα εποχή μας και τα προβλήματα που προκάλεσε η κρίση στην κοινωνία μας. Οι ερωτήσεις που υποβλήθηκαν στον ομιλητή και οι αντίστοιχες απαντήσεις του διαφώτισαν ακόμη περισσότερο τους κατασκηνωτές, οι οποίοι εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίησή τους από την ομιλία.
Η χαρά και ο ενθουσιασμός μεταφέρθηκε στην τραπεζαρία, στο δείπνο. Αν και νηστίσιμο το φαγητό, τα τραγούδια τα παιχνίδια των παιδιών δημιούργησαν μια απερίγραπτη ατμόσφαιρα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, μετά το Απόδειπνο με χαιρετισμούς, να δεχθούν τα παιδιά ένα απρόσμενο δώρο: βραδινό μπάνιο την πισίνα. Πάντα κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του ναυαγοσώστη και των στελεχών, τα παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου αλλά και κάποιοι γονείς, απόλαυσαν το μπάνιο τους.
Όμως, η βραδιά ήταν πολύ "μεγάλη" εις βάρος του νυχτερινού ύπνου. Η απύθμενη ενέργεια των παιδιών τα έφερε στο γήπεδο της κατασκήνωσης για να αρχίσουν τα μεταμεσονύχτια παιχνίδια, που διακόπηκαν από την παρέμβαση του αρχηγείου για την αναγκαία ξεκούρασή τους.
Η Τρίτη άρχισε με πολύ πρωινή Θεία Λειτουργία (6 - 8) και αρτοκλασία για τα παιδιά που εορτάζουν ( Αγίου Αλεξάνδρου). Αν και η συμμετοχή ήταν προαιρετική, περισσότερα από τριάντα κατασκηνωτές έδωσαν το παρόν. Το εγερτήριο ήταν στις 8,00. Ατομική καθαριότητα, ομαδική προσευχή, έπαρση της σημαίας και πλούσιο πρωινό.
Το θέμα που συζητήθηκε από τα παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου στην αγιογραφική συνάντηση ήταν: "Ο χριστιανός και η ευαγγελική μαρτυρία του μέσα στην σύγχρονη κοινωνία". Ενδιαφέρουσες απόψεις, ώριμος διάλογος, αξιόλογα συμπεράσματα.
Φυσικά από το πρωινό κατασκηνωτικό πρόγραμμα δεν θα μπορούσε να λείπει το μπάνιο στις πισίνες. Απερίγραπτες στιγμές...

Περισσότερα

           

  

1η & 2η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ ΜΑΣ

            

          

Με απερίγραπτο ενθουσιασμό και ασυγκράτητη ενέργεια από μικρούς και μεγάλους άρχισε το ενοριακό κατασκηνωτικό τριήμερο του Ιερού Ναού μας στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον Αυλώνα Αττικής.
Συμμετέχουν 116 κατασκηνωτές, (μαθητές Γυμνασίου, Λυκείου και νέα ζευγάρια) με υπεύθυνους τους π. Ευάγγελο και π. Ματθαίο.
Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας περιελάμβανε υποδοχή στις εγκαταστάσεις, κέρασμα, τακτοποίηση στους θαλάμους, γενική συνάντηση κατασκηνωτών και ενημέρωση για το τριήμερο πρόγραμμα, ελεύθερη ώρα, δείπνο, απόδειπνο και ψυχαγωγία για τα παιδιά και τους μεγάλους με προβολή αντίστοιχων ταινιών.
Η δεύτερη ημέρα, 29η Αυγούστου, άρχισε με Όρθρο και Θεία Λειτουργία. Ακολούθησε έπαρση της σημαίας και νηστίσιμο πρωινό. Στη συνέχεια, οι κατασκηνωτές χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες. Τα παιδιά ασχολήθηκαν με καλλιτεχνικές δραστηριότητες, οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου συζήτησαν το θέμα, "Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και απρόσμενοι κίνδυνοι" και τα ανδρόγυνα συζήτησαν το θέμα, "Οι ευθύνες των γονέων από την ανεξέλεγκτη χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά τους". Και οι δύο συζητήσεις ήταν βασισμένες στην ταινία που προβλήθηκε το προηγούμενο βράδυ. Οι απόψεις τόσο των μαθητών όσο και των γονέων ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες, γεγονός που αποδεικνύει το πόσο πολύ απασχολεί το συγκεκριμένο θέμα και τις δύο πλευρές. Η χαρά των παιδιών, μικρών και μεγάλων, ανέβηκε κατακόρυφα με το ποδόσφαιρο και κυρίως με το μπάνιο στην πισίνα της κατασκήνωσης. Το πρωινό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με νηστίσιμο γεύμα και ξεκούραση...

     

Περισσότερα

           

    

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, 17343 ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 210 9712.456 - ΦΑΞ : 210 9715.125
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ : http://www.in-ad.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ : inad@otenet.gr

                                


Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το Ενημερωτικό, παρακαλούμε πατήστε εδώ
Εάν λαμβάνετε το Ενημερωτικό περισσότερες από μία φορά, παρακαλούμε πατήστε εδώ