Τεύχος 536/ 31 Δεκεμβρίου 2018

          

26122018 2

26122018 2

  

Η 4η ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

           

26122018 2

 

Με τη χάρη του Θεού ολοκληρώθηκε το τετραήμερο ενοριακό προσκύνημα στην Μακεδονία που διοργάνωσε ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου, από Τετάρτη 26 έως Σάββατο 29 Δεκεμβρίου.
Την 4η ημέρα, επιστρέφοντας οι προσκυνητές στην ενορία μας επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Σουρωτής, όπου υπάρχει ο τάφος του νέου Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου
Κατά κοινή ομολογία, πολύ μεγάλη ήταν η πνευματική ωφέλεια που αποκόμισαν οι προσκυνητές από αυτό το τετραήμερο ενοριακό προσκύνημα, αφού οι πνευματικές ευκαιρίες που τους δόθηκαν για πιο έντονο πνευματικό αγώνα ήταν μοναδικές και ανεπανάληπτες, καθώς επίσης και τα συναισθήματα αγάπης και αλληλεγγύης, που αναπτύχθηκαν μεταξύ τους χαράχθηκαν με ανεξίτηλο τρόπο στις καρδιές τους.
 

Δείτε το φωτογραφικό υλικό

 

 

Η 3η ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

           

26122018 2

 

Μοναδικά πνευματικά βιώματα και μεγάλη συγκίνηση προσέφερε στους προσκυνητές η 3η μέρα του 4/τετραήμερου ενοριακού προσκυνήματος στη Μακεδονία.
Πρώτη επίσκεψη ήταν στην ιστορική Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Σερρών. Μια Μονη του 13ου αιώνα, στην οποία υπάρχει ο τάφος του Πατριάρχου Γενναδίου Σχολαρίου και 2 εικόνες της Παλαιολόγειας εποχής.
Στη συνέχεια οι προσκυνητές επισκέφθηκαν το θρυλικό οχυρό Ρούπελ, όπου ξεναγήθηκαν στους χώρους του από στρατιώτη. Με έκδηλη συγκίνηση άκουσαν τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν κατά την ηρωική απόκρουση των εχθρικών δυνάμεων στο έπος του 1940 από τους Έλληνες στρατιώτες.
Ακολούθησε επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίων Κηρύκου και Ιουλίττης στην πόλη του Σιδηροκάστρου και στο προσκύνημα της Αγίας Ζώνης.
Το απόγευμα επισκέφθηκαν την πανέμορφη Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου στο Ακριτοχώρι, με το εξαιρετικό καθολικό της.
Η 3η μέρα ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στο υπέροχο εκκλησιαστικό μουσείο Σερρών.   

Δείτε το φωτογραφικό υλικό

 

 

2η ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

            

26122018 2

 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα και της δεύτερης ημέρας του τετραήμερου ενοριακού μας προσκυνήματος στην Μακεδονία.
Συγκεκριμένα οι προσκυνητές επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Εικοσιφοίνισσας στο Παγγαίο όρος, την Ιερά Μονή Αναλήψεως Κυρίου - Οσίου ιερέως Γεωργίου Καρσλίδη του Ομολογητού στη Δράμα, τον μνημειώδη σύγχρονο Ναό-Βαπτιστήριο της Ισαποστόλου Αγίας Λυδίας της Φιλιππησίας, την πανέμορφη πόλη της Δράμας και τον Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σερρών.
Όλοι οι προσκυνητές χαίρουν άκρας υγείας και απολαμβάνουν τις πλούσιες δωρεές του Θεού.

Δείτε το φωτογραφικό υλικό

 

 

Η 1η ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
    

26122018 2

 

Με την ευλογία του Θεού ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα του 4/ήμερου ενοριακού προσκυνήματος στην ανατολική Μακεδονία. Οι 52 προσκυνητές από την πρώτη στιγμή δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα αγάπης, συνεννόησης και αλληλεγγύης μεταξύ τους. Με αυτές τις προϋποθέσεις και με σύμμαχο την ηλιόλουστη ημέρα - άλλο ένα δώρο της αγάπης του Θεού - έγινε επίσκεψη στην Ι. Μονή Οσίου Εφραίμ στην περιοχή Κονταριώτισσα νομού Πιερίας και στον προσκηνιματικο Ναό του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου στη Θεσσαλονίκη. Τις απογευματινές ώρες οι προσκυνητές απόλαυσαν έναν περίπατο στην χριστουγεννιάτικα στολισμένη πλατεία Αριστοτέλους και μετά το απόδειπνο που έγινε καθ οδόν εντός του αυτοκινήτου, κατέληξαν στο υπέροχο ξενοδοχείο “Siiris” στην πανέμορφη πόλη των Σερρών.

Δείτε το φωτογραφικό υλικό

 

                                                             

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, 17343 ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 210 9712.456 - ΦΑΞ : 210 9715.125
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ : http://www.in-ad.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ : inad@otenet.gr

                                


Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το Ενημερωτικό, παρακαλούμε πατήστε εδώ
Εάν λαμβάνετε το Ενημερωτικό περισσότερες από μία φορά, παρακαλούμε πατήστε εδώ