Τεύχος 482 / 26  Μαρτίου 2018

          

  

       

ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ ΠΡΟΒΑ ΕΓΚΩΜΙΩΝ

                  

          

Την ερχόμενη Τετάρτη, 28 Μαρτίου στις 6:00 το απόγευμα, στην αίθουσα επί της οδού Μύρωνος θα πραγματοποιηθεί η επαναληπτική και τελική πρόβα των εγκωμίων.
Σε περιμένουμε!  

  

Η ΑΓΙΑΣΜΕΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ Φώτης Κόντογλου

                  

          

Η Ελληνική Επανάσταση είναι η πιο πνευματική επανάσταση που έγινε στο κόσμο. Είναι αγιασμένη.
Η επανάσταση γίνεται τις περισσότερες φορές από κάποιες υλικές αιτίες, που είναι η σκλαβιά, η στέρηση, η κακοπέραση, τα βασανιστήρια, η περιφρόνηση. Η λευτεριά είναι η θεότητα που λατρεύει ο επαναστάτης, και γι’ αυτή χύνει το αίμα του.
Μα τη λευτεριά, πολλές φορές, σαν την αποχτήσει ο επαναστάτης, δεν τη μεταχειρίζεται για πνευματικούς σκοπούς, αλλά για να χαρεί την υλική ζωή μονάχα.
Κοντά στην υλική ζωή έρχεται και η πνευματική, μα τις περισσότερες φορές για πνευματική ζωή θεωρούνε οι άνθρωποι κάποιες απολαύσεις που είναι κι αυτές υλικές, κι ας φαίνονται σαν πνευματικές.
Ένας επαναστάτης της γαλλικής επανάστασης, να πούμε, θεωρούσε για πνευματικά κάποια πράγματα που, στ’ αλήθεια, δεν ήτανε πνευματικά.
Αυτός ήθελε ν’ αποχτήσει τη λευτεριά, για να κάνει αυτά που νόμιζε πως είναι σωστά και δίκαια για τη ζωή των ανθρώπων σε τούτο τον κόσμο μοναχά, δηλαδή για την υλική ζωή τους, μη πιστεύοντας πως υπάρχει τίποτ’ άλλο για να το επιδιώξει ο άνθρωπος.

Περισσότερα
  

  

ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΓΕΜΑΤΗ ΠΑΛΜΟ-ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΥΝΑΞΕΩΝ

                  

          

Την ένδοξη Ελληνική Επανάσταση του 1821 και τους ήρωες προγόνους μας, τίμησαν με τον πιο υπέροχο τρόπο τα παιδιά των κατηχητικών συνάξεων της ενορίας μας, με μια εντυπωσιακή γιορτή, που πραγματοποίησαν το Σάββατο, 24 Μαρτίου ώρα 6:00 το απόγευμα στον κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο του ισογείου Ναού.
Στη γιορτή έλαβαν μέρος τα παιδιά του προνηπιακού τμήματος, όλα τα παιδιά των κατηχητικών τμημάτων Δημοτικού και τα κορίτσια του τμήματος Γυμνασίου. Ιδιαίτερη εντύπωση και τον θαυμασμό του πυκνού ακροατηρίου, που είχε κατακλύσει τον ισόγειο χώρο του Ιερού Ναού, προκάλεσε το θεατρικό δρώμενο με τίτλο "Μάρκος Μπότσαρης, ο Αετός του Σουλίου", που παρουσίασαν με μοναδική ζωντάνια και πατριωτικό παλμό τα μέλη της φοιτητικής συνάξεως.
Η εκδήλωση άρχισε με επίκαιρα τραγούδια από την ενοριακή ευρωπαϊκή χορωδία. Ακολούθησαν ποιήματα από τα κατηχητικά τμήματα Δημοτικού και θεατρικό δρώμενο από τα τμήμα κοριτσιών Γυμνασίου.
Η εκδήλωση έφτασε στο αποκορύφωμά της με το θεατρικό έργο "Μάρκος Μπότσαρης, ο Αετός του Σουλίου", τον Εθνικό Ύμνο που έψαλαν παιδιά και γονείς με εθνική υπερηφάνεια και την αναμνηστική φωτογραφία με όλα τα παιδιά των κατηχητικών συνάξεων επί σκηνής.
Τα θερμά συγχαρητήρια και τα παρατεταμένα ζωηρά χειροκροτήματα όλων όσων παρακολούθησαν την γιορτή, απέσπασαν όλοι οι συντελεστές της.

 

Δείτε το φωτογραφικό υλικό
  

  

ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ
ΑΓΙΑ ΓΗ ΤΩΝ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ

                  

         

Πρόγραμμα 6ήμερης Προσκυνηματικής Εκδρομής στους
Αγίους Τόπους 23 - 28 Ιουλίου 2018 (λατρευτικές ακολουθίες στα προσκυνήματα)

1η ΜΕΡΑ Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018 
Συγκέντρωση στις 07:30 στο αεροδρόμιο. Έλεγχος εισιτηρίων, αποσκευών, διαβατηρίων και πτήση με EL AL στις 10:15 για Τελ Αβίβ. Έλεγχος διαβατηρίων, επιβίβαση στο πούλμαν. Θα μεταφερθούμε στη Σαμάρεια για να προσκυνήσουμε στο Φρέαρ του Ιακώβ το σκήνωμα του Αγίου Νεομάρτυρα Φιλουμένου και στη Σεβάστεια, όπου θα ψάλουμε την Παράκληση του Τιμίου Προδρόμου, στην περιοχή του αποκεφαλισμού του. Άφιξη στα Ιεροσόλυμα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και προσκύνημα στον Π.Ν. της Αναστάσεως (Πανάγιος Τάφος, Φρικτός Γολγοθάς, κ.α.). Δείπνο και διανυκτέρευση...

Διαβάστε το πρόγραμμα αναλυτικά

  

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΑ, ΜΕΤΣΟΒΟ, ΑΡΤΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ 10 - 13 Απριλίου

     

 

1η μέρα:

Συγκέντρωση των εκδρομέων και αναχώρηση για Ισθμό όπου θα κάνουμε στάση και στη συνέχεια θα περάσουμε από την καινούρια γέφυρα του Ρίου-Αντιρρίου και συνεχίζουμε για Ιωάννινα , με ενδιάμεση στάση για καφέ και φαγητό , συνεχίζοντας θα κάνουμε στάση στο Μπιζάνι, επίσκεψη στο Μουσείο με τα κέρινα ομοιώματα του φημισμένου Ηπειρώτη γλύπτη Παύλου Βρέλλη. Ιωάννινα τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση...
    

Διαβάστε το πρόγραμμα αναλυτικά 

   

       

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, 17343 ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 210 9712.456 - ΦΑΞ : 210 9715.125
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ : http://www.in-ad.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ : inad@otenet.gr

                                


Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το Ενημερωτικό, παρακαλούμε πατήστε εδώ
Εάν λαμβάνετε το Ενημερωτικό περισσότερες από μία φορά, παρακαλούμε πατήστε εδώ