Γράψτε τη λέξη/φράση αναζήτησης

Popular Tags

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

20181113 210800Πραγματοποιήθηκε στις 27 Νοεμβρίου 2018 η δεύτερη συνάντηση του Σεμιναρίου Ιστορίας της Ενορίας μας, το οποίο φιλοξενείται στο Πνευματικό Κέντρο της οδού Κολοκοτρώνη. Για δεύτερη φορά ομιλητής ήταν ο Πολιτικός Επιστήμων και συγγραφεύς Κωνσταντίνος Χολέβας, ο οποίος συνέχισε την παρουσίαση των ιστορικών καταβολών αλλά και των συγχρόνων εξελίξεων του Μακεδονικού ζητήματος.

Ο ομιλητής αναφέρθηκε στην προπαγάνδα του κομμουνιστικού καθεστώτος του Τίτο από το 1944 κ.ε. , μέσω της οποίας στην περιοχή Σκοπίων της πρώην Γιουγκοσλαβίας καλλιεργήθηκε η συνείδηση του τεχνητού και ανυπάρκτου «μακεδονικού» έθνους. Μάλιστα ο άθεος Τίτο έφτασε στο σημείο να κατασκευάσει και Σχισματική εκκλησιαστική οντότητα για να προπαγανδίσει ο διεθνώς τον ψευδομακεδονισμό. Η ιδεολογία των Σκοπίων από το 1944 μέχρι και σήμερα είναι ότι η «Μακεδονία του Βαρδάρη» με έδρα τα Σκόπια πρέπει να απελευθερώσει τη «Μακεδονία του Αιγαίου», δηλαδή τη Βόρειο Ελλάδα και τη «Μακεδονία του Πιρίν», που ανήκει στη Βουλγαρία.

Επίσης εξηγήθηκε η σημαντική εθνική προσφορά των συλλαλητηρίων του ελληνικού λαού κατά την περίοδο 1992-1994, δηλαδή μετά την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και τη δημιουργία ανεξαρτήτου κράτους που σφετερίζεται το όνομα και την ιστορία της Μακεδονίας μας. Τέλος αναλύθηκε η Συμφωνία των Πρεσπών της 17.6.2018 και υπογραμμίσθηκαν τα πολλά αρνητικά σημεία της όσον αφορά στο όνομα, τη γλώσσα και την εθνότητα του γειτονικού κράτους. Ο ομιλητής επεσήμανε ότι ανακοινώνοντας τη Συμφωνία ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός Ζάεφ ονόμασε πατέρες του «Μακεδονικού Έθνους» τους Θεσσαλονικείς Αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο, αν και εκείνοι δήλωναν Έλληνες!

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.