


Μία ξεχωριστή θεατρική βραδιά αφιερωμένη στη ζωή και την πνευματική παρακαταθήκη της Αγίας Θεοδώρας, Βασίλισσας της Άρτας, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι παρευρέθηκαν την Κυριακή 10 Μαΐου, στις 7 μ.μ., στον ειδικά διαμορφωμένο ισόγειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, Δήμου Αγίου Δημητρίου Αττικής.
Τα παιδιά και οι νέοι των κατηχητικών συνάξεων της ενορίας παρουσίασαν με ιδιαίτερη επιτυχία το θεατρικό έργο «Η Αγία Θεοδώρα – Βασίλισσα της Άρτας», συγκινώντας το κοινό με τις ερμηνείες, τη ζωντάνια και την αφοσίωσή τους. Στην παράσταση συμμετείχαν 40 παιδιά και νέοι, υπό την καθοδήγηση των στελεχών νεότητας της ενορίας, ενώ το σενάριο, η σκηνοθεσία και η μουσική επιμέλεια αποτέλεσαν δημιουργία των κατηχητριών της ενορίας.
Το έργο παρουσίασε σημαντικές στιγμές από τον βίο της Αγίας Θεοδώρας, αναδεικνύοντας την πορεία μίας γυναίκας που, παρά τις δοκιμασίες, τις συκοφαντίες και την απομάκρυνσή της από το παλάτι, επέλεξε τον δρόμο της πίστης, της ταπεινότητας και της συγχώρεσης. Μέσα από τη ζωή της, η Αγία Θεοδώρα ανέδειξε τη δύναμη της υπομονής, της αγάπης προς τον συνάνθρωπο και της ακλόνητης εμπιστοσύνης στον Θεό, αφήνοντας ένα διαχρονικό παράδειγμα ήθους και πνευματικής αντοχής.
Οι νεαροί συμμετέχοντες απέδωσαν με συγκινητική αμεσότητα και θεατρική ευαισθησία τους ρόλους τους, μεταφέροντας στους παρευρισκόμενους το βαθύτερο μήνυμα του έργου. Το κοινό παρακολούθησε με ιδιαίτερη συγκίνηση την παράσταση, εκφράζοντας επανειλημμένα τον ενθουσιασμό του με θερμά χειροκροτήματα.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε μέσα σε κλίμα πνευματικής χαράς και συγκίνησης, με όλους να ψάλλουν το Απολυτίκιο της Αγίας Θεοδώρας και το «Χριστός Ανέστη».